Carmen Ionescu
18/10/2019
Evenimente
Top Culinary Trends

top culinary trends

„Share Gastronomy. Conectăm experiențe!” la Top Culinary Trends, ediția a 5-a
TCT header

Cea de-a cincea ediție a evenimentului Top Culinary Trends, ce va avea loc pe data de 5 noiembrie 2019, se va desfășura sub motto-ul „Share Gastronomy. Conectăm experiențe!”, promovând ideea împărtășirii experiențelor și viziunilor individuale ca motor al evoluției globale.

Cap de afiș pentru ediția din acest an a Top Culinary Trends este, în premieră pentru evenimentele b2b destinate industriei horeca, demonstrația de live cooking la patru mâini susținută de cei doi invitați: chef Oana Coantă și chef Alex Dumitru, desemnați anul acesta „Woman Chef of the Year” și „Chef of the Year” de către Gault&Millau România. Programul demonstrațiilor culinare va fi completat de chefi de renume din piața locală, precum Nico Lontras – Chef & Consultant Rare Foods Services, Alin Barabancea - Head Chef Fior di Latte și Ovidiu Tarbuc - Head Chef Restaurant Arogant.

Poveștile ne atrag mereu interesul, iar subiectul gastronomiei este inepuizabil, drept urmare anul acesta vom aborda alături de invitații noștri tema construirii stilului propriu în seminarul „Chef Style - Confesiuni culinare: Cum ajungi să-ți definești propriul stil și ce tip de experiențe te ajută să evoluezi?”. Invitații acestui seminar sunt tinerii chefi Radu Ionescu - Founder & Head Chef KAIAMO, Bogdan Alexandrescu - Chef Dexter și Cătălin Petrescu - Executive Chef Nuba și Argentine Steak & Sushi, care ne vor dezvălui cum au ajuns să-și indentifice și să-și cristalizeze propriul stil gastronomic.

Partea de seminarii va cuprinde anul acesta un subiect de nișă, dar în același timp extrem de provocator pentru chefi și operatorii horeca. Întrucât realitatea zilelor noastre arată că segmentul consumatorilor cu alergii și intoleranțe alimentare este în creștere, ne-am propus să aflăm cât de pregătită este piața locală să răspundă nevoilor consumatorilor cu alergii, cu ajutorul specialiștilor invitați: Mihaela Bilic - Doctor nutriționist, Nicolae Lica - Executive Chef JW Marriott Bucharest Grand Hotel și Gabriela Berechet - Expert în gastronomie și tehnologii alimentare, care ne vor oferi detalii în seminarul „Allergen free - O provocare în bucătărie”.

Partenerii Top Culinary Trends sunt: Selgros Cash&Carry, Prutul, Dr. Oetker, Aqua Carpatica & Domeniile Sâmburești, URBB, Macromex, Alaska Sea Food, Team Fresh, Eisberg, Horeca Culinary School, Ad Production și Bloemen International.

Informații actualizate despre eveniment sunt disponibile AICI.