Andra Ilias
24/07/2018
Food Trends

Arc bakery
mic dejun
ouă florentine

Rețete sănătoase pentru un mic dejun în oraș
cruton cu linte

Deși în România nu există o tradiţie a mâncatului micului dejun în oraș, cel puţin nu pentru localnici, noile generaţii care și-au dezvoltat obiceiul de a lua masa la restaurant încep să treacă pragul cafenelelor și pentru prima masă a zilei. Astfel, tot mai multe locaţii își extind programul de funcţionare pentru a putea acoperi și acest segment.Alături de variantele clasice de omletă, ochiuri sau mic dejun continental, multe dintre localurile din România au ales să adopte și variantele mai light, cu ingrediente ce fac parte din categoria super-alimentelor, aliniindu-se trendurilor mondiale. Astfel, sendvișurile cu avocado, diversele tipuri de granola făcute „în casă“ și sucurile detox din legume și fructe proaspăt stoarse sunt nelipsite din meniurile de mic dejun.

La Arc Bakery am stat de vorbă cu chef Antonio Păun, care a pregătit o variantă clasică de mic dejun, ouă florentine, versiunea cu spanac a ouălor Benedict, și o interpretare sănătoasă a mic dejunului englezesc, în care fasolea a fost înlocuită cu linte, oul prăjit, cu ou poșat și legumele prăjite cu un guacamole proaspăt.

Ouă florentine

Cruton din pâine de casă cu linte, guacamole și ou poșat