fine food

Tendințele anului 2021 în gastronomie

poza articol 730 x 543px

Autentic și local în meniul Kane

gambas al ajillo - creveti

Călătorie culinară în Andalú(zia)

Noeme 1
28Oct
De la fine dining la comfort food, fără compromisuri
Deschiderea oficială a restaurantului Noeme, patronat de surorile Diaconu – Lăcrămioara, Carmen și Alice -,  a avut loc cu doar o lună înaintea...
blid food
28Oct
Gastronomie românească veche, (re)interpretată la Blid
În luna octombrie a anului trecut, Cosmin Dragomir, jurnalist și editor GastroArt, și-a făcut intrarea în industria horeca, alături de asociații săi,...
foodtrends 4
28Oct
Călătoria unui meniu de degustare
Conceptul „menu dégustation”, unde se pot încerca porţii mici din mai multe feluri de mâncare la o singură masă, a început de ceva timp să-și...
foodtrends 1
28Oct
Trattoria della Nonna, un restaurant pentru  întreaga familie
Trattoria della Nonna s-a deschis în luna februarie a acestui an, pe Strada Mendeleev nr. 14, în spaţiul ocupat până nu demult de Trattoria Il Calcio, un...
foodtrends2
28Oct
Desertul, ca „semnătură“ a unui bistro
Deschis în 2017 la parterul unei clădiri de birouri de pe strada Postelnicului, Frank Dining & Dessert Bar și-a început existenţa ca bar de deserturi,...
pastrav ashlie
28Oct
Reţete românești „interpretate“ de Ashlie Dias
„Adoptat“ de România acum nouă ani, chef Ashlie Dias a ajuns nu numai să iubească bucătăria românească și să-și însușească reţete și...
salata de vinete
28Oct
Preparate cu trecere la Barbizon Steak House
Meniul prezentat are mare trecere la oaspeţii restaurantului Barbizon Steak House din cadrul hotelului Pullman Bucharest. Spre exemplu, brânza de capră şi...
tartar de ton
28Oct
Nicio masă fără peşte
Tendinţa unitară a consumatorilor din România sau de oriunde este către o hrană sănătoasă, iar din această categorie face parte şi peştele, alături...
american food trend
28Oct
Ce, cum și unde mănâncă americanii?
De la restaurante de tip pop-up la chioşcuri, food trucks sau locaţii high-class, peisajul horeca american este într-o continuă evoluţie. Liniile devin...
cruton cu linte
28Oct
Rețete sănătoase pentru un mic dejun în oraș
Deși în România nu există o tradiţie a mâncatului micului dejun în oraș, cel puţin nu pentru localnici, noile generaţii care și-au dezvoltat...