Trends HRB
12/05/2021
Actual

Cosmetice Hotel
dispenser
ecologic
Erin Kuranova
Sulina

100 milioane de motive pentru care hotelierii trebuie să facă trecerea la dispensere
Cosmetice Hotel online-mai

Pe lângă scopul de a demonstra că alegerea unor soluții sustenabile poate reprezenta atât un plus de imagine, cât și economii semnificative pe termen lung, Cosmetice Hotel și-a propus să susțină hotelierii să se orienteze către alternative ce protejează mediul. Anul acesta, compania vizează să distribuie dispensere în 10.000 camere de hotel din România, astfel încât să nu mai fie necesară fabricarea a 5 milioane de sticluțe și tuburi mici de unică folosință. Erin Kuranova, Director Cosmetice Hotel, detaliază cum se poate stopa utilizarea a aproximativ 1 milion de recipiente din plastic în Delta Dunării, oferind hotelierilor din zonă oportunitatea să treacă la dispensere ecologice, la preț de cost.

Luna mai a fost incredibilă pentru noi și avem atâtea lucruri de împărtășit. În jurul datei de 7 mai, am primit 22 de comenzi de la turiști care au cunoscut cosmeticele hoteliere Prija în diferite locații din România și au dorit să cumpere și ei aceste produse. Acest feedback excelent din partea oaspeților ne-a demonstrat că miturile despre turiștii care preferă doar sticluțele și tuburile mici sunt nefondate. Oamenii călătoresc, experimentează și apreciază produsele de calitate. Acestea generează turiști mulțumiți, review-uri pozitive și reveniri în locație.

Așadar, tind dispenserele să devină noua normalitate ecologică de reducere a costurilor?

Chiar și cea mai lungă călătorie începe cu un mic pas. Scopul nostru este ca în acest an să distribuim dispensere în 10.000 camere de hotel din România, astfel încât să nu mai fie necesară fabricarea a 5 milioane de sticluțe și tuburi mici de unică folosință. În România sunt momentan peste 160.000 camere de hotel care „consumă” peste 100 milioane de sticluțe și tuburi mici din plastic, anual. Să admitem că majoritatea pot fi reciclate. Dar de ce să producem ceva de care nu avem nevoie pentru ca apoi să reciclăm, când există alternative mai bune și mai ieftine?

Ce face Cosmetice Hotel pentru a diminua utilizarea plasticului de unică folosință?

Partenerul nostru principal, GFL Skin Care Italia, este un furnizor de renume mondial, cu facilități de producție situate pe trei continente. GFL produce și furnizează produse de top hotelierilor din lumea întreagă. Mai puțin știut este faptul că în Cluj este o mare companie, All Inox, care produce pentru GFL Italia dispenserele din inox de trei ani. Prin urmare, vorbim nu doar de produse italiene, ci de calitate italiană. În urmă cu o lună, în timpul unei discuții cu un hotel din Delta Dunării despre produse ecologice, am afirmat că mi-ar plăcea să pot ajuta Dunărea să devină „verde”. După ce am închis telefonul, am reflectat la cele discutate și mi-am spus că nimic nu este imposibil dacă ne dorim cu adevărat să schimbăm ceva. L-am sunat pe dl. Guido Bonadonna, CEO al GFL Italia, iar dumnealui ne-a oferit imediat tot suportul lui. După care, am discutat cu partenerul din Cluj care, de asemenea, s-a arătat încântat să se implice într-o astfel de campanie ecologică, în beneficiul întregii țări.

Erin Kuranova, Director Cosmetice Hotel

Și acum vine răspunul la întrebare: Da, în acest moment putem stopa utilizarea a aproximativ 1 milion de recipiente din plastic în Delta Dunării, oferind hotelierilor oportunitatea să facă trecerea de la plasticul de unică folosință la dispensere ecologice, la preț de cost. De exemplu, oferim hotelierilor din Delta Dunării dispensere de 370 ml cu certificări eco la prețul de 29 lei, costul de refill fiind de doar 4,92 lei. Beneficii sunt pentru toate părțile implicate, având în vedere că este doar o chestiune de timp până când oaspeții vor „recomanda” locațiilor turistice să devină mai preocupate de protejarea mediului. Odată ce proiectul va fi implementat cu succes aici, îl vom extinde și către vest.

Ce înseamnă să îl extindeți către vest?

Sulina este situată în estul extrem al României, iar Beba Veche în vestul extrem. Pensiuni din Sulina, cea mai estică locație din România, și toate pensiunile din Beba Veche au trecut deja la dispensere. Ne dorim ca toate hotelurile din România să devină ecologice, iar GFL Italia să ducă mai departe ceea ce noi am început la Sulina până în Peninsula Dingle din Irlanda. Trecerea la dispensere va elimina utilizarea a miliarde de recipiente din plastic de unică folosință, iar economia românească va avea numai de câștigat, deoarece compania din Cluj, de care aminteam, va produce mult mai multe dispensere din inox.

Nu era o glumă când ați afirmat că aveți vești bune.

Efectele pozitive se țin lanț. Locațiile turistice din România sunt tot mai orientate către protejarea mediului prin adoptarea dispenserelor ecologice, însă ar mai fi ceva de menționat. Din discuțiile cu partenerii, am înțeles că hotelurile de la Marea Neagră nu au fost afectate de pandemie în aceeași măsură ca și locațiile care sunt deschise tot timpul anului. Menționând acest lucru într-o discuție cu GFL Italia, dl. Bonadonna a fost de acord să ne ofere prețuri preferențiale pentru hotelurile cu activitate permanentă care doresc să facă trecerea la dispenserele ecologice. Reducerile speciale le vom discuta de la caz la caz cu partenerii hotelieri în baza unei oferte personalizate.

La final, ce doriți să mai adăugați?

Irlana a fost prima țară din lume care a interzis fumatul în locurile publice. California a fost primul stat din SUA care a interzis hotelurilor să mai ofere clienților cosmetice în recipiente mici din plastic. Proiectul de susținere a locațiilor hoteliere de a se orienta spre protejarea mediului a început în Sulina. România nu trebuie să „digere” sau să recicleze 100 milioane de recipiente mici din plastic de unică folosință în fiecare an. Această țară era cunoscută ca fiind grânarul Europei, dar în acest moment, din păcate, sunt locuri care se aseamănă mai mult cu plantații de deșeuri... Pentru o Românie curată, facem un apel către hotelieri și oaspeți SĂ SPUNĂ NU plasticului de unică folosință!

 

Articol susținut de Cosmetice Hotel SRL